Kutsal geometri terimi , var olan her şeyi yaratan geometrik yasaları tanımlar. Bu terim matematikçiler, geometrisyenler, ruhsal arayıcılar, sanatçılar, antropologlar ve arkeologlar ile ilgilidir.

İnsanlık tarihi boyunca tüm büyük kültürlerde geometri etrafında yayılmış olan dini, felsefi ve manevi inançları kapsar. Yaşam çiçeğindeki geometrik yasalar, yaşamı ve varlığı yaratan bilincin planını oluşturur.
Kutsal Geometri
Geçici kaostan bilinçli olarak geometrik düzeni tanıma konusunda eşsiz bir yeteneğe sahibiz. Tasarımda kutsal geometri yasalarına bağlı harmonik oranlara büyük değer veriyoruz. Bu, harmonik enerji dalgalarının, melodi ve evrensel oranın somutlaşmış halidir.

ANLAMLARI
Hindular, Mısırlılar, Yunanlılar, Hristiyanlar dahil olmak üzere ilkel kültür, belli geometrik kalıpların ya da şekillerin doğada tekrarlandığına inanmaktadır.
Örneğin; Bir salyangoz kabuğu bir spiral, bir bal peteğinin hücreleri altıgenlerdir ve tutku çiçeği bir logaritmik spiral halinde büyür.
Bu standart formlar kutsal geometridir. Bu şekiller eskiler tarafından sayısız matematiksel formüle bölünmüştür; Evrendeki her şeyin temeli olan çeşitli sayılar ve belirli semboller.
Ezoterik olsa da, doğadaki bu kalıpların ve şekillerin temel bir bilgisi dünyamızı yeni bir ışıkta görmemize yardımcı olabilir. Camiler, tapınaklar, megalitler ve anıtlar gibi kutsal yapılar inşa edilirken çok önemli bir faktördür. Ayrıca, tabernacles ve sunaklar, köy yeşillikleri, kutsal korular ve kutsal kuyular gibi buluşma yerlerinin hepsinin kutsal yapılarında bir tür kutsal geometrisi vardır.
Dini sanatın yaratılması, ilahi orantıların ve ikonografinin kullanılması, bu düşünce okulu ile bağlantılıdır. Ayrıca, bu tip geometriye dayalı sanatlar tıp tekerlekleri, kum boyama ve görselleştirme gibi geçici olabilir.
Sanat
Dünyada kutsal geometrinin sanatta olduğu birçok yer var. Bunlardan bazıları aşağıdaki ülkelerde tapınaklar, sinagoglar ve kiliselerdir: Çin, İsrail, Türkiye, Hindistan, İspanya ve İtalya
Bilim
Teori aynı zamanda modern bilimdedir. Yaşamın temelini oluşturan küçük desenler, aslında eski kültürlerin kabul ettiği aynı kalıplardır. Bilim, matematiksel formüller ve kutsal semboller hakkındaki bilgilerin, Yunan Parthenon, Mısır’ın büyük piramitleri ve Orta ve Güney Amerika’nın tamamında bulunan karmaşık tapınakları gibi erken uygarlıklarda yapının çoğuna etkili olduğuna inanıyordu.
Din
Kutsal geometri, belirli geometrik şekilleri ve bazı geometrik oranları kutsal veya kutsal olarak kabul eder. Bu şekil ve biçimlere figüratif anlamlar yükler ve Tanrı’nın dünyanın geometrisi olduğu inancıyla bağlantılıdır.

Eskiden beri geleneksel olarak mimarlık, sanat ve meditasyonda yapılmış formlar ve şekiller kutsal geometridir. Benzer form ve şekiller de doğal organizmalardadır.
Aynı zamanda örüntü tanıma dünyası, zaman, mekan ve biçim içeren karmaşık bir dini karakter sistemi ve konfigürasyon. En küçük elemandan, insan gözüyle görülebilen yaşamın tezahürüne, görünmeyene kadar tasarımlar, desenler ve yapılar var. Yaşamın temel modelleri kutsaldır.
Bu ilkeye göre, temel varoluş kalıpları kutsal kabul edilir. Bunlarla bağlantı kurarak bir inanan Büyük Tasarım ve Büyük gizemleri yansıtır. Dahası, bu ilişkileri, formları ve bağlantılarını inceleyerek, bir kimse Evrenin sırlarının yanı sıra yasaları ve hürmeti hakkında fikir edinir.

Geometrik Desenler
Doğada desenler, tasarımlar ve yapılar buluyoruz. Kuşkusuz bu formlar, bize her türün kalitesini ve canlılığını bilinen kılan geometrik bir temsildir. Bu modeller aynı zamanda bir semboldür ve parçanın bütünden ayrılamayacağı anlamına gelir. Bu temel metafizik ilke ilkesi, sonsuz çeşitliliğindeki tüm formların tasarımına dahil edilir. Ayrılmazlık, ara bağlantı ve uyum konusundaki bu inanç, bütünü bağlantımızın sürekli bir hatırlatıcısıdır. Biz sadece bir birey değiliz; şeylerin düzeninde daha yüksek bir konseptin parçasıyız. Dolayısıyla kutsal geometri, zihin için her şeyin kutsal temeli için bir taslak gibidir.

Gerçekliğimizdeki her şeyin tasarımında bulunan evrensel desenler, bu kutsal kalıplardan kaynaklanmaktadır. Kutsal sanat ve mimaridedir. Geometri ve matematiksel oranların, oranların ve harmoniklerin ışık, müzik ve kozmolojide mevcut olduğu konusunda temel bir inanç vardır. Bu değer sistemi, zamanın başlangıcından beri, evrendeki her şeyin sosyal bir bağlantısı olan yaygın olarak algılanır.

Kutsal Geometri Sembolleri ve Anlamları
Doğanın geometrisinde bulabileceğimiz birçok sembol var. İşte en önemli şekillerin ve anlamların listesi. Her şekil doğada bir kalıptır.
Daire
Daire doğadaki en kritik geometri şekillerinden biridir. Birliğin ve Evrenin bütünlüğünün bir sembolüdür. Ayrıca çemberin çevresinin çapının aksine oranı hiç bitmeyen bir sayı olan Pi olarak bilinir; ne de kendini tekrar eder.

Küre
Küre, tüm formları tutabilen bir kap olarak adlandırılır. Tüm ölçümler bir alanda aynı olduğundan, katılımın, birliğin ve bütünlüğün sembolüdür. Tohumlar, gezegenler, atomlar, hücreler tüm kürelerdir.

Toroidleri
Toroidlerin yuvarlak yüzleri bir çörek veya bir iç tüp gibi mükemmel şekilde daireseldir.

Torus, kutsalın geometrisi ile varlığın birincil şeklidir. Örneğin, kalpteki yedi kas torus şeklindedir.
Puan
Her ölçüm bir noktada başlar veya biter. Bir dairenin veya kürenin merkezi bile bir nokta içerir.
Bu nedenle, noktanın her türlü yaratımın başlangıcı ve bitişi ile bağlantılı olduğu inancı var.
Vesica Piscis
“Vesica piscis” kelimesi Latince’den gelmektedir ve merkezlerin bağlandığı noktada aynı büyüklükteki iki dairenin kesişimidir. Vesica Piscis badem şeklindedir.

Daireler, sperm ve yumurta füzyonunu temsil eder ve bu da yaratılışa yol açar. Kavşak iki kişi arasında paylaşılan bir vizyonu da sembolize edebilir. Christendom’da, Mesih’i temsil eder.
Sarmallar
Eşkenar, yassı ve logaritmik gibi çeşitli spiraller vardır. Bununla birlikte, en popüler muhtemelen bir nautilus kabuğunun şeklidir. Her çeşit spiral, sonsuz olarak büyüme ve genişlemeyi temsil eder.

Yaşam Çiçeği
Yaşam çiçeği, dünyanın her yerinden yaş için bir sembol olarak kullanılmıştır. Geometrik bir çiçektir. Birbirine örtüşen eşit aralıklarla yerleştirilmiş çeşitli daireler ile çiçek benzeri bir desen oluşturur. Ayrıca, orijinal kalıpları, zaman ve mekan biçimlerini gösterir.

Hayatın tohumu
Yaşamın çekirdeği doğanın bir başka kutsal modelidir.

Platonik Katılar
Platonik katılar, eşit boyutta yüzlere sahip 3 boyutlu şekillerdir. Bir örnek, dört özdeş yüze sahip olan piramit şeklidir. Beş platonik katı vardır : tetrahedron (piramit şeklinde 4 yüz), Hexahedron (bir küpte 6 yüz), Octahedron (8 yüz), Dodecahedron (12 yüz) ve Icosahedron (20 yüz).

Bu şekiller Yunanca zamanlarda ve Platon tarafından tanımlandı ve isimlerinin kökeniydi. Eski Yunanlılar bu beş şekli toprak, ateş, hava, su ve ruhu temsil etmek için kullanırlar.
Metraton Küpü

Metratron küpü , yaratılışın yapı taşları olduğu düşünülen beş platonik şekli de içerir. Metatron milyonlarca yıl önce kutsaldır. Adını Yahudiliğin tahtını koruyan melek Metraton’dan türemiştir.
